Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

O ΣΥΦΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ JANSSEN-CILAG

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ PHARMATEAM

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε, στις 08/10/12 ο Υπουργός Υγείας δημοσίευσε στο Φ.Ε.Κ. Υπουργική Απόφαση μέσω της οποίας θεσμοθετεί υποχρεωτικά την πίστωση 60 ημερών από τις φαρμακευτικές εταιρίες προς τις φαρμακαποθήκες.
Δυστυχώς όμως πολλές από τις φαρμακευτικές εταιρίες και ιδιαίτερα οι πολυεθνικές αποφεύγουν να εφαρμόσουν το γράμμα του Νόμου επικαλούμενες τις επισφάλειες που θα έχουν ή ότι δεν΄΄βγαίνουν΄΄ με αυτές τις πιστώσεις. 
Την Τρίτη 06/11/12 ο ΣΥ.ΦΑ. αρνήθηκε να παραλάβει τα προϊόντα της εταιρίαςJANSSEN-CILAG διότι η αναγραφόμενη πίστωση στα Τιμολόγια ήταν 30 ημερών και όχι τουλάχιστον 60 όπως όφειλαν βάσει Νόμου
Επίσης, το Δ.Σ. του Συνεταιρισμού ενημέρωσε τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσ/νίκης ότι η Συνεταιριστική μας φαρμακαποθήκη δεν θα διαθέτει τα προϊόντα της συγκεκριμένης εταιρίας, εφόσον αυτή επιμείνει στη καταχρηστική της απόφαση. 
Η απόφασή μας αυτή γνωστοποιείται και στο 2 βάθμιο όργανο μας την Ο.Σ.Φ.Ε., στον Ε.Ο.Φ., στα Υπουργεία Υγείας και Ανάπτυξης καθώς επίσης και σε όλη την ιατρική κοινότητα της περιοχής εμβέλειάς μας ώστε να γνωρίζουν τους λόγους των ελλείψεων σε φάρμακα που θα δημιουργηθούν.
Ο ΣΥ.ΦΑ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ είναι ο μεγαλύτερος πελάτης – συνεργάτης της JANSSEN-CILAG και δεν δέχεται αυτή την αντιμετώπιση. Στην 80χρονη παρουσία του, δεν έχει καθυστερήσει ποτέ καμία πληρωμή ούτε για 1 ώρα. Η οικονομική του ευρωστία και η θέση του στην φαρμακευτική αγορά δεν επιτρέπουν καμία αμφισβήτηση των δυνατοτήτων αποπληρωμής των υποχρεώσεών του. Ως εκ τούτου δεν ευσταθεί καμία επίκληση επισφαλειών και μή εξασφάλιση της JANSSEN-CILAG. 
Συνάδελφοι, καλείστε να στηρίξετε τις επιλογές αυτές γιατί μόνο ενωμένοι σαν μια ΄΄γροθιά΄΄ θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις αυθαιρεσίες των εκάστοτε φαρμακευτικών εταιριών. 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

ΛΑΖ. ΦΑΡΣΑΚΗΣ                           ΑΠ. ΠΕΙΣΤΙΚΟΣ

www.syfathess.gr

Πρόεδρος Δ.Σ.                                  Γραμματέας Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου