Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΕΟΠΥΥ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ....

Η προχειρότητα, η ασυνέπεια και η ανευθυνότητα των υπευθύνων του ΕΟΠΥΥ έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι την ίδια μέρα βγαίνει το ίδιο έγγραφο με τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου και δύο διαφορετικές διατυπώσεις;;;
Πιο συγκεκριμένα στο έγγραφο με αρ Πρωτ 14540/28-3-12, όπως αυτό απεστάλη στον ΠΦΣ και από αυτόν στους Συλλόγους, αναφέρει στη 2η σελίδα σχετικά με τη συνταγογράφηση των Ιδιωτών Μη Συμβεβλημένων Ιατρών: "Οι ιδιώτες ιατροί μπορούν να συνταγογραφούν μέχρι 2 συνταγές το μήνα για κάθε ασφαλισμένο και έως ένα εμβαλλάγιο του ίδιου φαρμάκου τη φορά"
Όμως, στο ίδιο έγγραφο, με τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου, όπως είναι δημοσιευμένο στηνεπίσημη ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ, η παράγραφος αυτή έχει τροποποιηθεί ως εξής: " οι ιδιώτες ιατροί μπορούν να συνταγογραφούν μέχρι 2 συνταγές το μήνα για κάθε ασφαλισμένο και αγωγή που καλύπτει ανάγκες μηνός ή τριμήνου για χρόνιες παθήσεις".
Όμως, ένα έγγραφο που παίρνει αριθμό πρωτοκόλλου και αποστέλλεται σε ΝΠΔΔ όπως ο ΠΦΣ και ο ΠΙΣ, δεν μπορεί να τροποποιείται εκ των υστέρων σε οποιοδήποτε σημείο. Αυτό που θα έπρεπε να γίνει κανονικά είναι να εκδοθεί νέα διορθωτική εγκύκλιος που να τροποποιεί το συγκεκριμένο σημείο του εγγράφου.
Νομίζουμε ότι έχει πλέον ξεπεραστεί κάθε όριο, αφού πρέπει όχι μόνο να προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε ασαφείς εγκυκλίους και διατάξεις που εκδίδονται κάθε ημέρα, αλλά και να κάνουμε τους ντεντέκτιβ για να δούμε πια μορφή των εγκυκλίων είναι η τελική και ποια ισχύει.
Να υποθέσουμε ότι το έγγραφο που απεστάλη στον ΠΦΣ ήταν η beta έκδοση...

Εκ του ΔΣ, ο Αντιπρέδρος Τάσος Τερζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου