Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΠΦΣ: ΕΜΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΝΠΔΔ

Αθήνα,                  6/3/2012               







Αριθμ.  Πρωτ.                    


ΠΡΟΣ

Φαρμακευτικούς Συλλόγους
 της Χώρας

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Ενημερωθήκατε χθες για την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου για την 48ωρη πανελλαδική κινητοποίηση στις 8 και 9 Μαρτίου, σύμφωνα και με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Π.Φ.Σ. στις 18/2/2011.

Η κινητοποίηση μας έχει στόχο να αναδείξει την ασυνέπεια των κυβερνητικών και υπουργικών υποσχέσεων και να αποδείξει σε όλους όσους επιβουλεύονται τα φαρμακεία μας , ότι οι φαρμακοποιοί αποτελούν ένας αρραγές μέτωπο με όποιον τρόπο αποφασίζουν να αγωνιστούν.
Η 48ωρη κινητοποίηση πρέπει να στείλει ηχηρό μήνυμα ότι :

ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ.
ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΑ AΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ.

Συνάδελφοι,

Γνωρίζουμε ότι τα φαρμακεία, ασφυκτιούν, στενάζουν και έχουν στοχοποιηθεί.
Αποφασίσαμε την κινητοποίηση γιατί οφείλουμε να απαντήσουμε στην πολιτική της Κυβέρνησης και του Λοβέρδου.

Το μήνυμα που οφείλουμε να δώσουμε στην ελληνική κοινωνία είναι ότι το φαρμακείο δεν μπορεί να σηκώσει άλλα βάρη .
Παράλληλα δεν μπορεί να συνεχισθεί η υποβάθμιση της Φαρμακευτικής Περίθαλψης.
Μέσα στις επόμενες ώρες θα σας στείλουμε ηλεκτρονικά υπόδειγμα αφίσας για να το διοχετεύεστε στα μέλη σας.

 Επίσης σας ενημερώνουμε ότι τις επόμενες ημέρες θα προβληθεί σε τηλεοπτικούς σταθμούς spot του ΠΦΣ για την ενημέρωση του κόσμου. 

Εμμένουμε στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση και παράλληλα ζητούμε από τους συλλόγους να αναστείλουν την πίστωση προς τα ταμεία που οφείλουν περισσότερο από 4-5 μήνες.
Η εξέλιξη της διαφοροποίησης των Συλλόγων Αττικής – Πειραιά δεν αναστέλλει την απόφασή μας.

Μονίμως υποστηρίζουμε ότι όλοι  πρέπει να εργαζόμαστε για την ενίσχυση της ενιαίας έκφρασης του κλάδου και για την ενδυνάμωση της ενότητας μας, χωρίς τεχνητούς διαχωρισμούς σε μεγάλους και μικρούς Συλλόγους,   σε αστικά και αγροτικά κέντρα κλπ.
Πρέπει να αναδεικνύουμε το πρόβλημα των πληρωμών των Ταμείων αλλά και τις επιπτώσεις του Νόμου Λοβέρδου (Μείωση κέρδους, ωράριο, ακριβά φάρμακα, Rebate κλπ.).

Αν δεν αντιδράσουμε ή αν αντιδράσουμε μόνο για τις πληρωμές είναι σα να παραδεχόμαστε ότι δεν μας ενδιαφέρουν  τα υπόλοιπα ή ότι δεν έχουμε δυνάμεις  αντίδρασης.
Το μήνυμα που δίνουμε στους πολίτες, την κοινή γνώμη, τα Μ.Μ.Ε. αλλά κυρίως στην Κυβέρνηση  είναι ότι οι φαρμακοποιοί είναι  εδώ, είναι δυναμικοί, είναι  αποφασισμένοι.






Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                      Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ                                                                                    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου